Välj en sida

Att lyckas bra med att rengöra sin bil lika bra som på en rekond i Västerås, är det möjligt? Självklart kan du lämna in bilen för biltvätt Västerås, men det är fullt möjligt att göra det på egen hand. Gör du bara rätt så blir det minst lika bra som om du låtit ett proffs göra det åt dig. Se bara till att göra alla steg, för att få ett bra resultat.

Starta med avfettning

Det som är starten av att tvätta din bil i Västerås, det är att göra avfettning. Detta moment är det första så väl som det viktigaste. Om du fuskar med detta grundarbete så kommer det märkas av senare! Bland annat riskerar du att få en bil som inte är helt ren samt att du även kan få repor på bilen. Det finns olika avfettningsmedel att välja på när du ska tvätta bilen i Västerås. Det finns de alkaliska eller de med petroleum. Det sistnämnda är ett måste om du ska tvätta bilen efter vintern. Spraya nedre delen av bilen med avfettningsmedlet och gå sedan till den övre delen och avsluta med fälgarna.

Spola och schamponera

Efter att du har sprayat hela bilen med avfettning så är det nu dags att spola av bilen. Det så att du får bort allt medel samt den smuts som nu bör ha lösts upp. Använd helst en högtryckstvätt för att få bort allt. Om du inte äger en kan det kanske ändå vara idé lämna in bilen för tvätt i Västerås. När du spöar av, börja nertill och arbetas dig uppåt. Efter spolningen är det dags att schamponera bilen. Använd ett bilschampo och en ren tvättsvamp. Nu ska du börja upptill och arbeta dig neråt, gärna i cirkelrörelser. Sedan sköljer du åter av bilen, nerifrån och upp.

Efterarbete

Efter att du på egen hand utfört bilvård i Västerås, så ska du torka bilen. Grovtorka med en gummiskrapa, eftertorka med en microfibertrasa. Sedan kan du vaxa bilen, om du vill! Det är inget måste, men kan ge din bil lite mer skydd. Nu när bilen har en ren utsida, så kan det vara bra att även lägga tid och energi på bilens insida. Det genom att dammsuga och rengöra klädsel och inredning. Du som vill få hjälp med det kan så klart satsa på en Bilrekond i Västerås. Kanske du även kan passa på att byta däck i Västerås om det är läge för det.

Claes-Göran Håkansson
Senaste inläggen av Claes-Göran Håkansson (se alla)