Välj en sida

Extraljus på bilar är både vanligt och populärt och det kan dessutom ge en förbättrad trafiksäkerhet, vilket bara det kan vara anledning nog att göra slag i saken. Vid val av extraljus kan det vara värt att överväga en med LED eftersom det är ett bättre val av flera olika anledningar. Nedan följer 4 fördelar med LED ramp.

Ger ett bättre och jämnare ljus

Ledramper ger ett kraftfullt och jämnt ljus, vilket i sig är bra för trafiksäkerheten. Bra ljus är viktigt för att kunna upptäcka eventuella faror i god tid och för att hinna parera oförutsedda situationer.

Ett bra ljus gör inte bara körningen säkrare, utan också mer bekväm. Att köra i mörker och med dåligt ljus är jobbigt för både ögon och hjärna. Ledramper har dessutom låg energiförbrukning, sett till hur starka dom är.

Enkel montering med ledramper

En annan fördel med ledramper, jämfört med andra typer av extraljus, är att monteringen är enklare att genomföra. Äldre modeller kan vara riktigt krångliga att få på plats medan en modern ramp kan monteras av nästan vem som helst. Det finns dessutom många universalmodeller som passar för många bilmärken.

Finns för olika behov

Det finns många typer av ledramper att hitta, både när det kommer till utseende och funktion. Funktionen är dock det viktigaste och en fördel är att det finns ramper för olika behov. Kör du till exempel mycket på motor- eller landsväg kan det vara bra med en lång och rak ljusbild. Kör du på många olika typer av vägar är det bättre med en som ger en lång och bred ljusbild.

Gör bilen snyggare

Detta är försåts lite av en smaksak men många tycker att ledramper gör bilarna ser snyggare ut. Det är en modern och sportig detalj – speciellt jämförelsevis med dåtidens extraljus. Många som väljer att investera i en ramp går troligen delvis på utseende, just för att det ska ge bilen ett lyft.

Tips inför valet

För den som bestämt sig för att investera i en ledramp finns flera saker att fundera på, som kan vara avgörande inför valet. Dom punkter värda att kolla närmare på är:

  • Pris
  • Design
  • Ljusstyrka
  • Ljusbild

Det är givetvis även bra att kontrollera så att den ramp som känns bäst verkligen passar på bilen också – även fast många modeller som sagt passar till många bilmärken.