Välj en sida

Att köpa bensin och diesel känns sällan kul i dagens läge eftersom drivmedelspriserna ständigt verkar öka. Men den goda nyheten är att det finns olika bensinkort som ger bonus eller rabatt på just bilbränsle. Det kan röra sig om t.ex. medlemskort hos de aktuella bensinbolagen, eller om kreditkort som ger bonus på alla möjliga inköp — båda alternativen kommer att ge mer pengar kvar i plånboken för användaren. Genom att undersöka sina möjligheter att koppla sitt kort, eller att skaffa kreditkort hos olika utgivare, kan man spara tusenlappar på bensin eller diesel under årets körning.

Så fungerar ett kreditkort för bensin

Den som ofta tankar hos samma bolag kan spara mycket på att välja deras kreditkort att betala med. Kortet ger särskild bonus vid tankning på denna mack, men brukar även komma med andra förmåner. En del bensinkort ger bonus på alla möjliga köp, och andra har förmånliga krediterbjudanden. Beroende på ens behov kan de flesta bilister hitta en förmånlig lösning för att köpa billigare bränsle. Om man reser mycket inom landet och inte kan förutse var nästa tankning kommer att ske så kan det vara mer lönsamt att välja ett vanligt kreditkort av de traditionella utgivarna. Detta kort ger samma bonus på alla köp, inklusive drivmedel.

Tre sätt att hålla koll på avgifter och fakturor

  • Många kreditkort är faktiskt utan årsavgift, så om man inte har en särskild plan och vet att man kommer använda en särskild fördel som kreditkortet erbjuder, kan det vara onödigt att betala för kortet. Å andra sidan kan de avgiftsbelagda korten ge bättre erbjudanden, så det gäller att göra en avvägning.
  • Kreditkorten innebär en möjlighet att dela upp sina betalningar, vilket kan vara en bra lösning i vissa situationer, och möjliggör att göra större inköp.
  • Att göra köp på kredit innebär ofta att man får en väldigt hög ränta, så det är viktigt att veta att man har möjlighet att betala sin räkning. Om man istället ser till att ha täckning på kortet när månadens räkning ska betalas så innebär det att kortet används som ett helt vanligt bankkort.