Välj en sida

MC-förare har använt skinnkläder i alla tider, mycket tack vare dess slitstarka egenskaper men också för att det hör motorcykelkulturen till. Kanske har du någon gång hört talas om uttrycket ”skinnknutte”? Då är det just en motorcykelförare man syftar på. Det finns många plagg i skinn som är populära bland motorcyklisterna – alltifrån jackor till skor.

Självklart finns även skinnkläder för den som bara gillar ”biker looken” eller som helt enkelt tycker att skinn är ett snyggt material.

Skinnjackor

Tidigare var skinnkläder det självklara valet bland dom flesta MC-förare men även fast det ändrats något så finns fortfarande mycket som är populärt. Jackan är kanske det som ligger högst i topp och till fördelarna med just en skinnjacka hör bland annat att det är ett mjukt och följsamt material att bära.

Skinnbyxor

Även skinnbyxan har varit och är populär precis som jackan och det är såklart snyggt att matcha överdel och underdel. Även för byxor är skinn ett bra material av samma anledning som nämndes ovan – att det är mjukt och följsamt. Hårda och strama kläder vill man inte ha när man är ute och kör!

Skinnstövlar

För ett komplett skinnställ finns även skinnstövlar att köpa, som är framtagna att bära just vid MC-körning. Dom kan se ut som vilka par boots som helst men det finns skillnader, främst när det kommer till förstärkningar. Eftersom det är viktigt att ha bra på fötterna när man kör motorcykel är det viktigt att kolla efter just det om man är på jakt efter ett par schysta skinnstövlar att bära på turerna.

Skinnkläder för dig utan MC

Skinn har varit trendigt till och från men även under dom perioder det inte syns i modemagasin så fungerar det ändå. Som tur är finns det inte bara skinnkläder för mc-förare, utan också för den som helt enkelt vill bära looken ändå. Skinnjackan är särskilt populär bland både kvinnor och män och behöver inte nödvändigtvis bäras på en motorcykel. Den passar lika bra till vardags som till fest och ger en tuff look, både tillsammans med finkläder och jeans. Att se ut som en äkta ”biker” tycks vara populärt, även om man inte har något större intresse för själva fordonet.

Andra snygga skinnkläder, som passar för både MC-föraren och alla andra är:

  • Skinnhandskar
  • Skinnvästar
  • Förkläden i skinn
  • Kepsar
Claes-Göran Håkansson
Senaste inläggen av Claes-Göran Håkansson (se alla)