Välj en sida

Däckförvaring i Västerås – Vad är alternativen?

Medan sommardäcken sitter på bilen behöver vinterdäcken förvaras någonstans. Detsamma gäller under vintersäsongen då sommardäcken behöver förvaring. Ska de ligga i garaget eller på ett däckhotell? Vilka alternativ på däckförvaring i Västerås finns det?

Är garaget ett alternativ?

Både ja och nej. Självklart blir det billigast att förvara däcken själv och sedan genomföra bytet själv. Men det krävs då att däcken förvaras på en plats som är säker, torr, mörk och sval. Ska de ligga i garaget finns fördel att lägga dem i speciella förvaringspåsar för att därmed skydda dem mot färg, rispor m.m.

Däckförvaring i Västerås – via företag

Det finns flera företag som erbjuder däckförvaring i Västerås. Däremot skiljer det mycket stort vad som ingår i priset och hur däcken förvaras. De allra flesta kunder önskar inte enbart förvaring utan även montering, tvättning med mera.

En av de större återförsäljarna i Västerås listar de fördelar som finns med däckförvaring hos dem. Detta visar att däckförvaring via däckhotell handlar om betydligt mer än just enbart förvaring.

  • Trygg förvaring

Däckförvaring i en lokal med företagslarm samt försäkring som täcker allt från stöld till skadegörelse. Skulle något hände är det företaget som står för kostnaden – någon självrisk behöver inte betalas av dig som kund.

Med trygg förvaring menas även att däcken förvaras svalt och mörkt så att de behåller sin kvalité så länge som möjligt.

  • Trygg kontroll

När däcken ska monteras sker en kontroll av dem. Detta både utifrån däckmönster, däckdjup och allmän kvalité. På detta sätt kan man vara säker på att alltid vara säker…

  • Montering

Det som oftast ingår vid däckförvaring i Västerås är förvaring och montering. Det är alltså inte denna punkt som skiljer sig mellan de olika förvaringsmöjligheterna.

  • Bokning av tid

När det blir dags för däckbyte hör företaget av sig och bokar in en passande tid med kunden. Även detta är en avslappnande service. Istället för att kunden ska leta upp nummer, ha koll på när bytet behöver ske och boka tid sker detta automatiskt genom att företaget tar kontakt.

Däckhotell eller hemma?

Var bör du förvara dina däck? Det beror på vilken service du önskar? Vill du själv förvara, tvätta, kontrollera och montera dina däck? I så fall kan däcken vara i garaget. Vill du ha en enkel lösning där ett företag löser allt? Sök i så fall efter däckåterförsäljare och andra som erbjuder däckförvaring i Västerås.

Jan-Erik Wikström
Senaste inläggen av Jan-Erik Wikström (se alla)