Välj en sida

Finns det något värre än att köra bil en varm sommardag och helt plötsligt komma ut på motorvägen och bländas av den lysande asfalten? Inte nog med att det är irriterande, det kan bli extremt farligt. Genom att installera en solfilm för bilen på framrutan tonar du ner skinande sol och slipper få så starkt ljus i ögonen. Det finns många företag som erbjuder diverse solfilmer för bilar idag, både för fram- och sidorutor. Du kan välja bland olika nyanser för att hitta den perfekta varianten för dig. Företag kan enkelt skära till solfilmen så att den passar din bilmodell perfekt.

Fler fördelar med solfilm

Den huvudsakliga anledningen till varför man monterar fast detta typ av skydd är för att slippa starkt solljus. Ibland räcker det inte med solglasögon, man bländas ändå. Med en solfilm i din bil kan du köra bekvämt hela året, oavsett om solen ligger på. En annan fördel med den här sortens film är att bilen inte blir lika varm. Du har säkert själv varit med om att du parkerat bilen en varm sommardag för att sedan upptäcka att det är en bastu inuti när du väl ska köra vidare. När du har solfilm monterad på rutorna släpper rutorna inte in lika mycket solljus. Detta resulterar i en svalare bil med skönare klimat.

Snyggt att fästa solfilm

Ytterligare ett attribut med solfilm för bil är att bilen får ett tufft och snyggt utseende. Tonade rutor ser fräckt ut men kan även vara fördelaktigt då man inte ser in i bilen lika lätt. Detta kan motverka stöld eftersom man helt enkelt inte ser vad som finns i bilen. Dessutom ger det en grad av integritet när du kör. Andra bilister kan inte kolla in på dig genom annars helt transparenta rutor. Det kan handla om ilskna blickar eller nyfikna barn. Ibland kanske du har en dag då du helt enkelt vill känna dig något mer ifred. Du kan välja mellan olika toningsgrad, samtliga ger ett bra skydd mot solen och värmen i bilen. Kontakta några företag inom solfilm bil för att få svar på dina frågor samt för att få bra rekommendationer om vad som passar bäst till din bilmodell.

Kristin Hellström