Välj en sida

Om du som privatperson ska sälja din bil till en annan privatperson så finns det en del saker du bör tänka på. Det så att affären ska gå så bra och så smidigt som möjligt. Ännu smidigare kan det gå om du väljer att gå via vi köper din bil i Sollentuna. Om du satsar på att sälja privat, se till att börja i rätt ände med förberedelser. Det gör att du får det lite enklare att sälja din bil.

Innan du säljer din bil

Innan du säljer din bil, se till att ta reda på vad din bil är värd. Du kan kolla olika annonser på nätet och söka på begagnatpriser. Korrekt värdering kan du annars få via en bilförmedlare som köper din bil i Sollentuna. Du bör aldrig överskatta din bils värde. Finns det andra säljare som begär mindre för liknande bil är det svårt för dig att få sålt din för mer pengar. En annan sak du bör göra före försäljning, det är att tvätta och städa bilen. Gör en bilrekond så att både insida och utsida är i bästa skick. Se även till att ta fram alla dokument som rör bilen. Sedan kan du lägga ut en annons. Räkna med att du kommer att få otaliga mail och telefonsamtal med frågor samt att du även måste låta potentiella köpare komma och se bilen samt provköra den. Vid provkörning, se till att åka med samt be även om att få se körkortet.

När du hittat en köpare

När det finns en person som vill köpa din bil så ska du dels se till att lämna ärliga uppgifter om din bil. Om du låter bli att tala om ifall det finns allvarliga fel med bilen som köparen senare upptäcker kan du bli stämd, få betala skadestånd eller att köpet blir hävt. Du ska även kontrollera köparen, så att han eller hon är den person de utger sig att vara. Be om att få se legitimationen, förslagsvis körkortet, så att du även vet att de får lov att framföra bil. Se även till att skriva ett avtal samt att det blir en säker betalning för bilen. För snabb och säker affär, gå via oss – vi köper din bil i Sollentuna! Glöm inte heller att ägarbytet ska registreras. Köparen ska fylla i den gula delen på registreringsbeviset och det ska skickas in till Transportstyrelsen.

Kjell-Åke Fransson
Senaste inläggen av Kjell-Åke Fransson (se alla)