Välj en sida

Mopeder är utmärkta fordon för dig som fyllt 15 år då de är enkla att navigera och ger dig stor frihet. Du behöver inte längre anpassa dig efter föräldrarna som ska köra dig. Istället kan du ta din egen elmoped och köra till kompisar eller skola. Att välja just elmopeder eller el scooter är såklart riktigt bra istället för den vanliga bensinmopeden. Du värnar om miljön samtidigt som driften blir billigare. I och med att man ändå sällan kör väldigt långa distanser med en moped räcker batteritiden gott och väl i en elmoped.

Med hjälp av elmopeder och el-scooter kan ungdomar lära sig köra i trafik på ett säkert sätt. Det är väldigt fördelaktigt att vistas i trafiken med moped eftersom ungdomen kommer få det betydligt lättare att ta körkort sedan när hen fyllt 18 år. Man får in vanan, lär sig läsa skyltar och liknande. Samtidigt blir man tryggare som förare.

Varumärken för elmopeder

Trots att elmopeder och el-scootrar funnits i många år är det på sistone som marknaden verkligen vuxit till sig. Idag säljs det mopeder av hög kvalitet och med lång batteritid. Olika tillverkare erbjuder olika design på mopeder. Vissa föredrar en mer retroinspirerad vespa, andra vill ha något sportigare. Allt finns att hitta på nätet. Du kan även enkelt hitta olika prisklasser på elmopeder och el-scootrar. För dig som vill spara in lite pengar finns det även en stor andrahandsmarknad, bland annat på sidor som Blocket. Ett populärt varumärke för elmopeder är NIU men det finns även andra tillverkare på marknaden som kan vara värda att kolla upp för att jämföra. Elmopeder och el-scootrar är populära bland ungdomar, men även bland vuxna. För dig som bor i en större stad är det oftast smidigare att ta sig runt med moped än med bil. Det blir lättare att hitta parkeringsplats. Du slipper dessutom vägtullar i en stad som Stockholm. Du kan dessutom ladda upp eldrivna fordon hemma och slipper stanna vid tankstationer på vägen till din dagliga syssla. I nuläget är dessutom bensinpriserna rekorddyra, och driver marknaden av eldrivna fordon ännu mer. Genom att ändra sina transportvanor till el-fordon kan man spara flera hundralappar per månad.

Kjell-Åke Fransson
Senaste inläggen av Kjell-Åke Fransson (se alla)