Välj en sida

Väldigt många i Sverige idag anser inte att de klarar av logistiken i vardagen utan att ha tillgång till en bil. Vissa hushåll kräver också mer än en bil för att kunna ta sig till jobb och skola. Bor man i glesbygden är det oftast en omöjlighet att ta sig runt utan en bil eftersom det brukar vara långa avstånd till det mesta.

Miljön är en stor fråga idag och de flesta är medvetna om att det krävs ganska snabba förändringar för att vi ska kunna vända trenden. En del investerar därför i en elbil när det är dags för ny bil. En elbil körs på el och är därför skonsam för miljön. Det kan dock vara ganska dyrt att köpa en elbil och många väljer därför att leasa. GoMore erbjuder leasing av elbilar och har ett brett utbud av olika miljövänliga bilar.

Leasa din elbil för ett lättare billiv

Vill man ha ett bekymmerslöst bilägande så kan man privatleasa sin elbil. Då hyr man bilen istället för att köpa den vilket gör att man slipper ha en kontantinsats och slipper också räntekostnader varje månad. När man leasar betalar man en fast månadskostnad varje månad och vad som ingår i leasingen framgår av avtalet. När avtalet löper ut får man ibland ett erbjudande om att köpa bilen, priset bestämmer firman man leasar bilen av.

För det mesta ingår service på bilen samt värdeminskning men ofta ingår även vägassistans, vinter och sommardäck, däckbyte, däckförvaring och fri lånebil vid service. Det gör att bilägandet blir ganska bekymmerslöst vilket kan vara värt mycket för många. Andra fördelar med att leasa sin elbil är att man slipper oroa sig för bilens andrahandsvärde och bekymret med att sälja bilen när man ska skaffa en ny.

Den miljövänliga elbilen

Hur ofta man behöver ladda sin elbil beror på vilken bil man har och hur mycket man kör. Även din körstil spelar in när det gäller hur ofta du måste ladda, vissa körstilar kräver mer el än andra.

En elbil är verkligen betydligt bättre för miljön än bilarna som drivs på bensin och elbilen räknas som framtidens bil. Under elbilens livscykel släpper den nämligen ut 80 procent mindre CO2 än en dieselbil och 81 procent mindre än en bensinbil. I snitt kör svensken 1200 mil om året och med elbilen så har man en miljövänligare bil redan efter 1150 mil. Så om man vill slå ett slag för miljön ska man välja att leasa en elbil.

Fritjof Ek
Senaste inläggen av Fritjof Ek (se alla)