Välj en sida

Fritidscenter.se är en återförsäljare av husvagnar och husbilar. De har ett brett utbud av dessa fordon i lager. Dessutom erbjuder de service och reparation samt säljer tillbehör och reservdelar. De har i dagsläget fyra anläggningar i södra Sverige. Dessa är belägna i Trollhättan, Göteborg, Falkenberg och Malmö. Läs mer här.

Allt fler svenskar har på senare år fått upp ögonen för Sveriges skönhet och fördelarna med att semestra på hemmaplan. Husvagnen är en svensk klassiker när det kommer till semester såväl inrikes som utomlands. Däremot har intresset för husbilar varit aningen svalare, fram tills nu. I maj i år ökade husbilsförsäljningen i landet med 80 procent. Det är lätt att förstå varför – husbilen är ju trots allt som en husvagn och en bil kombinerat i ett.

Om du är intresserad av att skaffa husbil står du direkt inför den första tröskeln: att välja vilken modell du ska köpa. Det finns som bekant ett brett urval av husbilar att välja bland hos Fritidscenter.se. Vissa modeller är betydligt större och rymligare än andra, men behöver du en sådan eller kanske en lite mer kompakt modell? Det finns många frågor att besvara och nedan berättar vi vilka dessa är!

Ställ dig dessa frågor innan väljer husbil hos Fritidscenter.se

För att kunna välja en husbil av rätt modell bör du ställa dig följande frågor:

  • Hur har du tänkt campa? Innan du köper en husbil från Fritidscenter.se bör du sätta ett finger på ditt behov. Vill du ägna dig åt lite enklare camping med en mindre och mer kompakt husbil? Eller vill du ha så mycket utrymme som möjligt och alla möjliga sorters bekvämlighet? Om svaret är det senare bör du kika efter större modeller med mer boyta och fler funktioner.
  • Ska du resa runt eller campa statiskt? En större husbil drar mer bränsle. Därför bör du fundera på om du har tänkt campa mer statiskt eller resa runt flitigt.
  • Hur många personer och husdjur vill du resa med? Ju fler personer och husdjur du vill ta med på semestern, desto större boyta bör husbilen ha.

Dessa är tre av de viktigaste frågorna som du bör ställa dig. Börja där så har du kommit en bra bit på vägen!