Välj en sida

En plåtskada är en skada som lätt kan uppstå. Det gäller särskilt om du till exempel backar i trånga utrymmen eller där många människor och bilar vistas, såsom parkeringshus eller köpcentrum. En vanlig plåtskada kan också uppstå om någon eller något vasst föremål repar lacken på bilen. Det kan också vara större och ibland mer allvarliga skador som kan uppstå vid en viltolycka eller körning på halt väglag. Även rostskador räknas som en plåtskada och är något som en skadeverkstad i Karlstad kan hjälpa dig med.

Rent tekniskt är en plåtskada en skada på bilen som bidrar till att någon befintlig del av bilen måste monteras bort som till exempel en dörr. Detta för att kunna åtgärda buckla, repa eller annan plåtskada på dörren. Exakt hur en plåtskada åtgärdas beroende på skadans omfattning. En buckla knackas till exempel ut för att sedan spacklas.

Fördelar med en skadeverkstad i Karlstad

Det finns många fördelar med att anlita en skadeverkstad i Karlstad.

 • God effektivitet.
  Företaget har en god effektivitet vilket gör att du inte ska behöva ha bilen på verkstaden längre än vad som faktiskt behövs.
 • Tillgång till hyrbil.
  Att vara utan bil kan vara knepigt och du kan därför vara i behov av en hyrbil när din egen befinner sig på verkstaden. Då är det bra att skadeverkstaden kan hjälpa till med en sådan.
 • Små som stora reparationer.
  En skadeverkstad hjälper till med allt från mindre skador till större och mer omfattande reparationer.
 • Olika bilmärken och typer.
  Det spelar ingen roll vilket märke som din bil har utan den lokala skadeverkstaden hjälper till med alla bilmärken. Även olika slags motorfordon är välkomna och blir hänvisade av sina respektive försäkringsbolag.
 • Samarbetar med alla försäkringsbolag.
  Skadeverkstaden samarbetar med alla försäkringsbolag i Sverige så det spelar ingen roll vilket bolag du har.

Att drabbas av en skada på bilen är inte roligt men en skadeverkstad i Karlstad gör allt för att processen med lagningen ska bli så smidig som möjlig. Du får tydlig information hela vägen efter att du kontaktat ditt försäkringsbolag och anmält skadan.